Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Kohti unelmauraa

-Yhteistyössä Viisas Elämä-

Jos olet tyytymätön omaan nykyiseen työelämääsi tai olet parhaillaan pohtimassa, mikä sinun tuleva työsi on, kannattaa ehdottomasti tutustua Tiia Gyntherin Kohti Unelmauraa työkirjaan.

”Me kaikki olemme ihmisiä siinä missä muutkin, aina omalla tavallamme keskeneräisiä, joskus virheitä tekeviä ja epäonnistuvia.” -Tiia Gynther-

Näin jossain kuvan Tiia Gyntherin Kohti Unelmauraa työkirjasta ja toivoin salaa mielessäni saavani syyskuun Viisas Elämä kirjalähettiläiden kuukaudenkirjana juuri sen. Kun posti sitten lopulta toi kuukauden kirjan, melkein pompin ilosta. Kuoressa oli juuri toivomani kirja. En malttanut olla aloittamatta heti lukemaan ja tekemään tehtäviä.

Syy, miksi juuri tätä kirjaa toivoin itselleni, on se, etten ole edennyt vielä yhtään askeltakaan haluamaani polkua kohti unelmauraani. Tiedän melko hyvin, mitä haluan, mutta en tiedä vielä, miten saavutan haluamani. Törmään aina vain umpikujaan ja siksi olenkin käynyt miettimään, onko haluamani työura tarkoitettu sitten kuitenkaan minulle. Siihen haluan työkirjan avulla vahvistusta.

Kirjan kirjoittaja Tiia Gynther on espoolainen hyvinvointivalmentaja ja positiivisen psykologian asiantuntija. Kirja on hänen oma unelmansa ja siinä hän opastaa erilaisten tehtävien/harjoitusten ja vinkkien avulla kohti omannäköistä työelämää lähtien arvoista, vahvuuksista ja unelmista kohti tavoitteiden asettamista. Hän auttaa myös poistamaan rajoitteita, jotka estävät kulkemasta kohti unelmauraa.

Tehtävät ja harjoitukset ovat mielestäni erittäin onnistuneita. Monipuolisesti monelta eri kantilta ajateltuja, jotka nostavat hyviä oivalluksia ja ajatuksia pintaan. Luulen, että moni meistä (kuten minäkin) pysähtyy liian harvoin näiden kysymysten äärelle koskien työuraa. Työuran pohtiminen ja omannäköisen työn löytäminen on kuitenkin tärkeää, vietämmehän ison osan elämästämme töissä, joten se ei voi olla vaikuttamatta kaikin tavoin meidän hyvinvointiimme.

Itse olen kokenut sellaisia työtehtäviä ja työpaikkoja, joissa voin todella huonosti ja olin silloin kotonakin stressaantunut, väsynyt ja alavireinen. Sellaista työtä en halua enää koskaan tehdä. Haluan, että tuleva työni on mielekästä, saan käyttää vahvuuksiani, saan olla avuksi muille ja aikaa sekä voimia jää muullekin kun työlle. Elämä ei voi olla pelkkää työtä ja siitä palautumista. Elämässä on paljon muutakin kivaa.

Nyt kun olen jonkin verran jo tutustunut kirjaan ja tehnyt myös tehtäviä, tiedän, että olen oikealla tiellä kohti työuraani, mutta ymmärrän nyt, että olen yrittänyt haukata liian ison palan kerrallaan ja siksi olen törmännyt aina seinään. Minun on vain maltettava mieleni ja edettävä polkuani pienin askelin. Yhden askeleen aika onkin jo pian, ja tarkemmin kun ajattelen, olenkin jo ottanut monta aika isoakin askelta kohti haluamaani työuraa, en vain ole osannut ajatella siten.

-Satu-

P.S. Tiia Gyntherillä on omat nettisivut osoitteessa http://www.tiiagynther.fi ja Instagramista hänet löytää nimellä @tiiagynther. Lisäksi Facebookissa on oma Kohti Unelmauraa ryhmä myös.

2 vastausta artikkeliin “Kohti unelmauraa”

 1. Elämäntilanteen pakottamana olen joskus työttömänä joutunut tekemään työtä, joka ”otti enemmän kuin antoi” eli se söi voimavarojani enemmän kuin palkka oli väärtti. Silloin oli hyvin tärkeää ajatella että se olisi vain väliaikainen ratkaisu, matkalla johonkin parempaan.
  Jos ei tunne työtään omakseen niin on parempi että lähtee muutosta kohden. Kysyy itseltään muutamia kysymyksiä – mikä saa sydämeni tanssimaan (laulamaan) tai iloitsemaan?
  – varmasti sinä jo oletkin tehnyt tämäntapaisia kysymyksiä/harjoituksia tuon kirjan avulla?
  Satu,olisi mukava kuulla oletko kenties jo lähtenyt johonkin koulutukseen ajatellen uuden uran luomista?
  Alkusyksyisin terveisin ruskaa ihaillen

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista ❤ Laittelen sinulle sähköpostia ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: