Vaikuttavin nainen olet SINÄ

-Yhteistyössä Viisas Elämä-

SINÄ olet ainoa ihminen, joka voi muuttaa elämäsi suunnan. SINÄ voit olla mitä tahansa tahdot ja SINÄ voit tehdä mitä tahansa tahdot. SINUN on kuitenkin opittava käyttämään sisäistä ääntäsi, jotta voit raivata itsellesi tien tahtomaasi elämään. -Lydia Fenet-

Nämä sanat! Niin totta ja niin tärkeitä meille jokaiselle. Luin sanat yhä uudelleen ja uudelleen. Mietin niitä pitkään ja sisäistin. Mielestäni ne pätevät hyvin moniin elämän eri osa-alueisiin, niin työelämässä menestymiseen kuin oman henkisen hyvinvoinnin löytämiseen.

Kun sain Viisas Elämä -kirjalähettiläänä käsiini Lydia Fenetin kirjan: Vaikuttavin nainen olet SINÄ, ajattelin, että kirja kertoo piinkovan bisnesnaisen tarinan työssä menestymisestä. Sitä kirja toki olikin, mutta yhtä lailla Lydian oppeja voi käyttää muutenkin elämässä. Lydia opettaa kirjassaan menetelmiä, joiden avulla oppii tien menestykseen itsevarmasti ja anteeksipyytelemättä, mutta ei kuitenkaan kierosti ja häikäilemättä, vaan ystävällisesti. Lydia itse on oppinut kantapään kautta huippumeklariksi ja hänen oma menestystarinansa kulkee kirjassa mukana.

Mikäli elämässä haluaa saada muutosta aikaan, Lydian mukaan on toimittava itse, kukaan muu ei tee sitä kenenkään puolesta. Menestyminen työelämässä tai henkisen hyvinvoinnin saavuttaminen vaativat molemmat sitoutumista, omistautumista ja kovaa työtä. Tulevaisuutta on suunniteltava ja pidettävä tavoite koko ajan mielessä. Matkan varrelle mahtuu aina onnistumisia ja myös epäonnistumisia. On vain luotettava siihen, että jokainen epäonnistuminen vahvistaa. Yleensä ajan mittaan vasta ymmärtää, miksi tarvitsi ne epäonnistumiset.

Mitä vaikuttavin nainen tekee menestyäkseen…

…hyödyntää iskutaktiikkaa

…myy omana itsenään

…tietää saavansa vain sen, mitä pyytää

…vahvistuu jokaisesta epäonnistumisesta

…hyödyntää yhteisön voimaa

…verkostoituu aina kun mahdollista

…ottaa yleisönsä haltuun

…laatii suunnitelman ja noudattaa sitä

…uudistuu, innovoi ja solmii uusia suhteita

…saavuttaa haluamansa ystävällisellä asenteella, mutta ei siedä kenkkuilua

…on sanansa mittainen

…huokuu itseluottamusta

…innostaa muita ja näyttää esimerkkiä

Luettuani kirjan, palasin jälleen siihen tosiasiaan, että halusipa elämältään mitä tahansa: menestystä työelämässä, henkistä tai fyysistä hyvinvointia, mainetta ja kunniaa ym., se ei onnistu ilman kunnollista tavoitetta ja sille omistautumista. Työelämässä johto asettaa usein tavoitteet, mutta sitoutuuko työntekijä niihin silloin täysin. Moni varmasti asettaa johdon tavoitteista huolimatta omat tavoitteet ja omistautuu niiden saavuttamiseen. Omassa henkilökohtaisessa elämässä ei välttämättä aseteta niin usein omia tavoitteita, vaan eletään vähän mutu-tuntumalla. Henkisen kasvuni myötä olen kuitenkin oppinut, että henkilökohtaisessakin elämässä tavoitteet ovat tärkeitä.

Minulle oman henkilökohtaisen elämäni tavoitteiden asettelussa tärkein metodi on ollut Janet ja Chris Attwoodin the passion test. Opin menetelmän Ilkka Koppelomäen Saa mitä haluat -valmennuksessa. Menetelmän avulla määritellään omia intohimon kohteita, niitä asioita, jotka tuottavat iloa ja onnea elämään. Niistä valitaan tärkeimmät intohimon kohteet tavoitteiksi ja lähdetään etenemään niitä kohti. Ilkan oppien mukaan on myös äärimmäisen tärkeää tietää merkit, joista tietää, milloin on saavuttanut tavoitteen. Nämä merkit ohjaavat kohti tavoitetta. Tavoitteiden asetteleminen on siis hyvin tärkeää, jotta tietää, mihin kohti mennä, mihin sitoutua ja omistautua. Jos et usko itse tavoitteisiisi, voitko olla vakuuttava muille ja voitko toimia niiden mukaisesti.

Kaikki on mahdollista elämässä, jos et pidä kohtaamiasi vaikeuksia pysäyttävinä vaan ylitettävinä hidasteina. Voit tehdä ja saavuttaa mitä tahansa, jos vain paneudut tavoitteeseesi ja omistaudut sen toteuttamiselle. -Lydia Fenet-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s