Sinä olet UPEA!

Yhteistyössä Viisas Elämä-

Kukapa meistä ei haluaisi olla upea ja rakastaa itseään sekä omaa kehoaan! Kaikkein parasta, että se on mahdollista itsehillinnän sijaan keskittymällä mielihyvään. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta?

Susan Hyatt (sertifioitu elämäntaitovalmentaja ja laihdutusasiantuntija) on kehittänyt UPEAn seitsemän viikon BARE-ohjelman, joka ei ole laihdutusohjelma, vaan ohjelma, joka rikastuttaa kaikin tavoin elämää ja vapauttaa kaikesta, joka lannistaa henkisesti sekä fyysisesti. Ohjelman avulla oppii pitämään huolta itsestä ja olo tuntuu mielettömän hyvältä.

Kohtele vartaloasi kuin ystävääsi”

Liikunnalla rääkkäämisen ja erilaisten dieettien sijaan BARE-ohjelma laihduttaa, mutta vaikuttaa muutenkin elämänlaatuun positiivisesti: stressitaso laskee, unenlaatu paranee ja sen avulla saa myös lisää energiaa sekä itseluottamusta. BARE- prosessin aikana elämänlaadusta ei tarvitse tinkiä, vaan päinvastoin. Tarkoituksena on kokea enemmän nautintoa elämässä. Kuulostaa todella hyvältä! Haluat varmasti kuulla lisää. Niin minäkin halusin, kun sain Viisas Elämä -kirjalähettiläänä tämän UPEAn kuukaudenkirjan käsiini.

Mitä BARE-prosessissa tehdään?

Kuten jo aiemmin mainitsinkin, ohjelma kestää seitsemän viikkoa ja jokaiselle viikolle on oma tehtävänsä. Tehtävien avulla olo alkaa keventyä ja oppii kokonaan uudenlaisen tavan elää ja ajatella. Lyhyesti viikkotehtävät ovat:

 1. viikko: ympäristön siivoaminen
 2. viikko: nautinnon lisääminen päiviin
 3. viikko: valppaana syöminen
 4. viikko: lempeästi kuntoileminen
 5. viikko: vaatekaapin siivoaminen
 6. viikko: mielen puhdistaminen
 7. viikko: esiin astuminen ja nähdyksi tuleminen

Kuten huomaat tehtävistä, niissä ei juurikaan keskitytä ruokaan tai kalorien laskemiseen, vaan tehtävien tarkoituksena on kohottaa yleistä mielialaa. Toki ruokailuun liittyvä tehtäväkin on mukana kolmannella viikolla. Valppaana syöminen tarkoittaa Susanin ohjelman mukaan kehon kuuntelemista ruokailun suhteen, kuten esimerkiksi syödään silloin, kun on nälkä tai syödään hitaasti ja lopetetaan ruokailu heti, kun alkaa tuntea olevansa täynnä. Keho osaa myös kertoa, mitä se haluaa syödä, kun vain muistaa kuunnella kehoa.

Kirjassa on avattu hyvin kaikki viikkotehtävät ja jokainen pääsee varmasti mukaan ohjelmaan kirjan avulla. Susan antaa myös kirjassaan vinkkejä ja kannustusta niihin hetkiin, kun tekisi mieli palata vanhoihin tapoihin. BARE-prosessi on siis elämänmittainen prosessi, joka laihduttaa ja kohentaa mielialaa, ei vain pelkästään seitsemän viikon laihdutuskuuri. Lukuisat ihmiset ovat jo kokeilleet prosessia ja ovat olleet tyytyväisiä tuloksiin. Kirjasta löytyy myös ohjelmaa noudattaneiden kokemuksia.

Minä ahmin kirjan hetkessä ja vakuutuin. Mietit varmaan mielessäsi, mikä sai minut vakuuttumaan ohjelman toimivuudesta, vaikka en ole vielä itse sitä kokeillut. Se on totta, etten ole kokeillut ohjelmaa vielä, mutta henkisen kasvuni aikana olen ottanut jo muutamia ohjelman tehtäviä käyttöön tietämättäni mitään kyseisestä ohjelmasta ja olen huomannut niiden kohottavan huomattavasti mielialaani. Olen tunnesyöppö ja syön herkkuja pahaan olooni. Hyvällä mielellä ollessani syön järkevästi.

-Satu-

Advertisement

4 vastausta artikkeliin “Sinä olet UPEA!

 1. Kuullostaa ihanalta kaikki tuo! Käsittääkseni kysymys on kai itsemyötätunnosta ja siitä että kuuntelee itseään/tarpeitaan. Minulla on ollut ongelmaa että syön joskus liikaa ja sitten ihmettelen ja tuskailen kun ruoka ei ota sulaakseen. Keho viestittää että nyt meni överiksi ja on pidettävä joko paastoa tai/ja lähdettävä liikkeelle. Se voi myös olla toisenlainen viesti: Maha ei sulata sitä mitä sinne on ahdettu, jos mieli ei sulata (hyväksy) jotakin asiaa elämässä.
  Höttöruoka saattaa olla se nopea lohdutuskeino nimenomaan juuri silloin kun itse on epätasapainossa. Kun on tämän tiedostanut niin voi suunnitella itselleen vähän terveellisemmän vaihtoehdon jo etukäteen niin että sitten kun makeannälkä yllättää niin on jo jotakin varalla pakastimessa tai komerossa, josta sielukin saa ravintoa. Valkoista sokeria ei välttämättä aina tarvitse käyttää kun vaihtoehtoja on monia, esim. stevia, koivusokeri, hunaja jne.
  Sitten toinen tärkeä seikka, mikä on ainakin minua auttanut aika paljon on itsemyötätunto: Jos lankeaa herkuttelemaan JOSKUS niin suo sen nautinnon itselleen. Voi silti kuunnella kehoaan ja vointiaan sen nautinnon jälkeen ja lähteä siitä tilasta käsin tutkimaan että oliko se sen väärti vai ei.
  On turha soimata itseään kerta kerran jälkeen, voi tehdä päätöksen haluaako voida vähän paremmin.

  Lempeän lämpimiä elokuun päiviä ja nautinnollisia iltoja!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista ❤ Juurikin näin, itsemyötätunto on se kaiken a ja o tässäkin asiassa. Ja tietysti kehon kuunteleminen myös ❤ Mulla on itsellä paljon vielä opittavaa mainitsemasi suunnittelun osalta, mutta seuraavaksi alan panostaa siihen.
   Ihania elokuun päiviä sinne myös ❤ Palataan!

   Tykkää

 2. Elokuu on ollut monella tapaa ihana, ehkä vähän liian kuuma ja kuiva. Yhtenä pilvisenä päivänä menin mustikkaan ja kun mättäät ovat tänä vuonna ihan pullollaan niin en meinannut edes kotiin malttaa lähteä ollenkaan. Ja vielä kun ne olivat isoja ja mehukkaita niin niitä mutustettuani unohdin lounaan ja ajankin aivan tyystin. Olin lukenut jostakin että mustikoilla voi hieman alentaa kehon lämpötilaa ja ehkäpä se auttoi myös kestämään kuumuutta. Karhut syövät mustikoita juuri tästä syystä! Jännää.
  Oletko sinä, Satu kuullut tätä ennen?
  – jaa että minäkö rönsyilen…;)

  Tuosta ”Sinä olet upea” aiheesta, että kun välittää lähiympäristöstään tai naapureistaan/puolitutuista niin sekin on jonkinlaista hyväntekoa – myös itselle – ja silloin se saa aikaan positiivisia energioita. Roskien keruu luonnossa on aina ollut yksi tapa osoittaa että välitän ja kunnioitan luontoa vaan enpä liene ainoa. Erään sanonnan mukaan ulkoinen ympäristö (esim. pihan ja kodin) vaikuttaa meidän sisäiseen ympäristöömme, siis kehoon ja mieleen.

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei, enpäs meinannut huomatakaan kommenttiasi. Minusta elokuu on ihana kuukausi: aurinkoa, pimeneviä iltoja kynttilän valossa ja ihanaa syksyn tuoksua ❤
   Enpäs ollut kuullutkaan tuosta mustikoiden vaikutuksesta. Minä ajattelin, että kerään mustikoita ja puolukoita nyt, kun olen kotona, mutta en ole kivuiltani pystynyt 😦
   Olen huomannut saman, että ulkoinen ympäristö vaikuttaa mielialaan. Ehkä kaikilla ei niin voimakkaasti, mutta itse kun olen hyvin herkkä, niin kyllä vaikuttaa.
   Ihania elokuun lopun päiviä ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s