Kuinka olla överihenkinen -12 1/2 askelta henkiseen ylemmyyteen

-Yhteistyössä Viisas Elämän kanssa-

No nyt on hämmentävää huumoria! En oikein tiedä, pitäisikö itkeä vaiko nauraa lukiessa JP Searsin Kuinka olla överihenkinen -kirjaa. En edes tiedä, mitä voisin kertoa teille tästä kirjasta, yritän jotain lyhyesti ammentaa, mutta parasta on kuitenkin jokaisen lukea itse kyseinen kirja ja joko rakastaa tai inhota sitä. Luulen, ettei tässä tapauksessa ole välimuotoja. Tosin itse en tiedä vieläkään, mitä mitä mieltä olen kirjasta: rakastanko vai inhoanko sitä.

Helpointa on aloittaa esittelemällä teille itse kirjailija JP Sears (minulle itselleni aiemmin aivan täysin tuntematon tyyppi), mutta monille hyvinkin tuttu Youtubesta. Hän on kansainvälisesti tunnettu koomikko ja tunneperäisen eheytymisen valmentaja, jolla on tosiaan myös suosittu Youtube-kanava ”Awaken with JP”. Niin hullulta tämä hänen kirjansa vaikuttaa, etten voi olla menemättä katsomaan myöhemmin myöskin hänen Youtube-videoitaan. Voin vain kuvitella mielessäni, millaisia ne videot ovatkaan.

Kirjassaan JP pureutuu omalla parodisella tyylillään moniin henkisyyteen liittyviin asioihin kuten joogaan, tuomitsemiseen (tai no, paremminkin tuomitsemattomuuteen), meditaatioon ja mindfullessnessiin eli tiedostamattomaan läsnäoloon. Hänen huumoripitoisten oppiensa avulla jokainen pystyy varmasti oppimaan, kuinka olla överihenkinen, joka kenties on hieman erilaista kuin vain tavallinen henkinen.

Jotkut kohdat kirjassa saivat minut nauraa hihittelemään, mutta jossain kohdissa mietin, että pitääkö kirjailija minua ja muitakin henkisyyden löytäneitä pilkkanaan. Mene ja tiedä, ehkä ei kuitenkaan pilkkanaan. Hänellä on vain hyvin kehittynyt huumorintaju. Itse en ole tarpeeksi nykyaikainen överihenkinen, vaan olen vanhanaikaisesti vain henkinen, joten en ehkä ymmärrä kaikkea oikein. Joka tapauksessa kirjassa oli myös itsellekin pohdiskeluun meneviä vakavia asioitakin, joten ei JP ihan turha kaveri ole ja pohjimmiltaan kirjassa paistaa hänen oma kokemuksensa ja tietämyksensä henkisistä asioista huumorilla höystettynä. Elämän ei tulekaan olla aina vakavaa!

Voin suositella kirjaa kaikille, jotka tykkäävät huumorista, kestävät itsekritiikkiä ja eivät ota asioita liian vakavasti! Hauska lukukokemus kaiken kaikkiaan. Ja kyllä, taisin rakastua hänen huumoriinsa! Seuraavaksi Youtubeen katsomaan hänen videoitaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s