Maailma sekaisin, mitä tästä seuraa?

Jokin suurempi ja korkeampi voima (nimeltään korona) on iskenyt maapallolle. Se on laittanut meidät ihmiset polvilleen. Mitä tämä tarkoittaa ja voiko tästä seurata jotain hyvää meille ihmisille?

Elämme hyvin erikoisia ja ennennäkemättömiä aikoja. Monikaan meistä ei olisi vielä kaksi viikkoa sitten uskonut, millaiseen tilanteeseen päädymme. Jokin suurempi voima on laittanut koko maailman sekaisin. Meitä ihmisiä ravistellaan nyt kunnolla. Elämä opettaa meitä isoimman kautta, koska emme ole oppineet pienistä merkeistä. Tämä oli ennemmin tai myöhemmin odotettavissa. Nyt kiire on poissa ja meidän on alettava selviytymään.

Tilanne pelottaa meitä kaikkia, toisia enemmän ja toisia vähemmän. Minä en edelleenkään pelkää juurikaan, vaikka asia tottakai mietityttää minuakin. Uskon, että emme kukaan voi täysin hallita tilannetta, joten siksi en pelkää. Pelkojen keskellä on tärkeää muistaa myös positiiviset asiat ja pelot täytyy lisäksi muistaa myös käsitellä. Meillä jokaisella on omanlaisia tapoja käsitellä pelkojamme. Siinä missä toisen pelkoon auttaa varustautuminen koronan varalle, toisen pelkoon voi auttaa se, ettei varustaudu millään tavalla. Tehkäämme jokainen, kuten itse parhaaksi näemme, emmekä tuomitse tai arvostele toisten keinoja. Me kaikki olemme samassa tilanteessa.

Minä puran omia epävarmuuksiani nyt lähinnä keskustelemalla perheenjäsenteni kanssa. Normaalisti yksi hyvä purkamiskeinoni on myös luonnossa liikkuminen. Nyt olen kuitenkin ollut kipeänä kotona jo kohta viikon ja en ole päässyt ulkoilemaan, vaikka aurinko paistaa niin kauniisti ja kevät alkaa kaikesta huolimatta näyttää merkkejään. Vaikka en olekaan eristyksissä/karanteenissa, niin tämä kotona oleminen on ollut minullekin hyvää harjoitusta tositilannetta varten. Tiedän, että selviän kotona. Jossain vaiheessa elämääni, koti on ollut minulle paikka, jossa en ole voinut ollenkaan rauhoittua tai rentoutua, vaan on aina pitänyt lähteä kotoa jonnekin. Erään pidemmän pakollisen kotijakson aikana opin kuitenkin kotona olemisen merkityksen. Tiedän, että on paljon ihmisiä, jotka tulevat ja menevät koko ajan ja nyt kun se ei ole enää mahdollista, heidänkin tulee pysähtyä ja opetella olemaan myös kotona. Kunhan tästä tervehdyn niin alan taas myös joogaamaan, siitä on tullut minulle tärkeä keino purkaa jännityksiäni kehosta sekä myös mielestä. Tällaisessa tilanteessa onkin tärkeää löytää ne omat keinot, joilla pelkoja ja epävarmuuksia saa purettua ulos kehosta sekä mielestä. Olipa se keino kenellekin mikä hyvänsä, älä unohda sitä nyt. Pidä itsestäsi ja läheisistäsi entistä parempaa huolta tällä epävarmuuden ja pelon hetkellä.

Vaikka tilanne on vaikea, pelottava ja haastava, uskon, että tällä on tarkoituksensa ja tästäkin seuraa hyvää. Kaiken tämän kauheuden keskellä yhteisöllisyys ja toisten auttaminen varmasti lisääntyvät, nämä ovatkin olleet meiltä hyvinvointiyhteiskuntien ihmisiltä hukassa jo jonkin aikaa. Nyt on ihana katsoa esimerkiksi somessa, kun ihmiset tarjoavat apuaan aivan vieraille ihmisille kaupassa käymiseen, lasten hoitoon, opettamiseen yms. Aivan huikeaa! Vihdoinkin ymmärrämme sen, että olemme kaikki samassa veneessä. Poikkeukselliset olot ovat saaneet myös kekseliäisyyden kukkimaan sekä yritysten että yksityishenkilöiden keskuudessa. Meissä ihmisissä on paljon voimaa, kun vain haluamme.

Kotikeskeisyys saa meidät varmasti myös viettämään aikaa enemmän perheen eli juuri niiden tärkeimpien läheistemme kanssa. Voimme jutella yhdessä peloistamme ja tietenkin myös muista asioista sekä tehdä erilaisia asioita yhdessä, mihin ei ole välttämättä normioloissa ollut aikaa. Läheistemme kanssa viettämän ajan lisäksi meillä monella on aika tutustua itseemme uudelleen, mikäs sen parempi aika kuin juuri nyt. Pelot ja huolet ovat monesti meille normaalioloissa melko vieraita ajatuksia, mutta nyt joudumme elämään niidenkin kanssa ja tutustumaan siihenkin puoleen itsessämme. Meistä tulee entistä vahvempia ihmisiä tämän jälkeen.

Jätä nyt kaikki turha pois ja keskity itseesi sekä läheisiisi. Sen aika on juuri nyt. Käsittele pelkojasi ja muista myös auttaa lapsia heidän pelkojensa kanssa. Tee yhdessä ja yksin niitä asioita, joita voit nyt turvallisesti tehdä sekä tutustu itseesi uudelleen.

Me selviämme tästä ❤

-Satu-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s