Ystävyys

Millainen ystävä sinä olet? Entäs millaisia ystäviä sinulla on? Mitä ystävyys ylipäänsä merkitsee sinulle?

Mitä ystävyys merkitsee minulle?

Minulle ystävyys on sitä, että voin jakaa ystävieni kanssa elämän ilot ja surut. Ystävät ovat minulle suuri tuki ja turva. Vietän myös aikaa ystävieni kanssa tehden erilaisia asioita tai keskustellen. Ystävyyssuhde on oltava mielestäni vapaaehtoista ja tasavertaista.

Erilaisia ystäviä

Yleensä ystäviä ja ystävyyssuhteita on erilaisia, niin myös minullakin. On työkavereita. On ystävä, jonka kanssa käyn lounastreffeillä. On myös ystävä, jonka kanssa jumppailen sekä lenkkeilen. On perhetuttuja, joiden kanssa kyläilemme toistemme luona koko perheen kanssa. On ystävä, jonka kanssa käyn leffassa ja teatterissa. Ennen kaikkea on myös ystävä, joka on sielunsiskoni ja jonka kanssa puhumme kaikista asioista maan ja taivaan välillä. Hänen kanssaan tunnen suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta. Lisäksi minulla on yksi ystävä, joka on netti- ja puhelinystävä, häntä en ole koskaan tavannut livenä. Kukaan ystävistäni ei ole toistaan parempi, vaan jokainen on omalla tavallaan minulle tärkeä ja rakas.

Ystävystyminen

Ystävystyminen ei ole kaikille helppoa. Osa ystävyyssuhteista on syntynyt jo lapsuudessa, kun osa taas syntyy aikuisuudessa. Minulla ei ole lapsuuden ystävyyssuhteista jäljellä kuin yksi. Ystävyysside hänen kanssaan on todella vahva. Tunnemme toisemme niin pitkän ajan takaa, joten aikojenkin päästä juttu luistaa ja on kuin välimatkaa sekä aikaa ei olisi koskaan ollutkaan välissämme. Hänen kanssaan on myös hauska muistella kikatellen lapsuutta ja nuoruutta.

Monen mielestä aikuisena solmitut ystävyyssuhteet eivät pääse kehittymään yhtä syviksi, kuin lapsena alkanut ystävyys. Suurin osa minun ystävyyssuhteistani on syntynyt aikuisuudessa ja silti ne ovat myös vahvoja. Eli aikuisuudessakin ystävyys voi lujittua kestäväksi ja pysyväksi, kun oikea henkilö sattuu kohdalle. Aikuisuudessa ohitsemme vilahtaa paljon erilaisia ihmisiä: työkavereita, mammakavereita, harrastuskavereita ym. Osa heistä on vain ohikulkumatkalla, mutta osa jää elämäämme pysyvästi.

Ystävyyden rikkoutuminen

Aina ystävyys ei kestä ikuisesti, yleisimmin ystävän kanssa vain kasvetaan erilleen. Joskus kuitenkin riita voi katkaista ystävyyden. Minun ystävyteni katkeaa silloin, kun luottamus ystävään häviää. Minulle luottamuksen häviäminen tarkoittaa sitä, että en voi luottaa enää ystävään vaikeana hetkenä, silloin kun hän tuomitsee minut tai jollain tavalla kääntää selkänsä minulle, silloin kun tarvitsisin häntä. Se, mitä minä teen ystäville, odotan heiltä myös samanlaista kohtelua itselleni. Kun ystävyys ottaa enemmän kuin antaa, silloin on aika päättää ystävyys. Ystävyys ei saa olla rasittavaa, vaan ystävyyden tulee olla ihanaa ja voimaannuttavaa ❤

Kiitos kun olet ystäväni ja ihanaa ystävänpäivän aikaa ❤ Annathan aikaa ystävällesi muulloinkin kuin ystävänpäivänä!

-Satu-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s