Saa mitä haluat -valmennus

Viime viikonloppu meni Helsingissä Ilkka Koppelomäen Saa mitä haluat -valmennuksessa. Nyt kaikki ystäväni ja tuttavani ovat kyselleet, että sainko mitä halusin. No, en saanut sitä, mitä halusin, vaan jotain paljon parempaa.

Moni teistä blogini lukijoista on varmasti törmännyt sosiaalisessa mediassa Ilkka Koppelomäkeen ja hänen kirjaansa: Saa mitä haluat. Jo ennen kirjaa, hän on aloittanut tiiminsä kanssa vetää erilaisia valmennuksia ja yksi valmennuksista on Saa mitä haluat -valmennus. Viime kesän Saa mitä haluat -luentokiertueella minäkin varasin paikan valmennukseen ja läksin sinne henkseleitä paukutellen, että nyt minun ammatilliset haaveet ja unelmat lähtevät muokkautumaan tavoitteiksi ja saan Ilkalta vinkkejä, miten pääsen kohti ammatillisia tavoitteitani. Katinkontit! Viikonloppu muuttikin kaiken. Minulla ei olekaan nyt ammatillisia tavoitteita, mutta sitä vastoin tavoitteeni on olla virkeä, energinen ja onnellinen!

Miten tähän päädyttiin?

Pitkän ja antoisan lauantaipäivän aikana teimme Janet Bray Attwoodin ja Chris Attwoodin kehittämän Passion Test -menetelmän mukaisesti Passion Testin, joka oli minulle aivan uusi kokemus, en ollut koskaan miettinyt kunnolla omia intohimoni kohteita. Suosittelen kaikille, jotka haluavat elää oman näköistä elämää, Passion Testin tekemistä. Saat selville, mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi elämässä ja mitä kohti kannattaa alkaa suuntamaan elämässäsi. Testi kannattaa uusia myös tietyin väliajoin. Me kaikki kehitymme ja muutumme ihmisenä, joten intohimon kohteet muuttuvat myös ajan myötä. Se, mikä on tänään intohimosi, ei sitä ole välttämättä enää vuoden päästä.

Intohimoista pääsimme hyvin sujuvasti tavoitteen asettamiseen. Joskus tavoitteiden asettaminen voi olla haastavaa ja vaikeaa, mutta minulle Passion Test oli hyvä pohjustus tähän ja tavoitteen asettaminen ei ollut ollenkaan vaikeaa. Tavoite syntyi kuin itsestään. Apua tavoitteen asettamiseen ja kaikkiin muihinkin asioihin olisi saanut tarvittaessa myös itseltään Ilkalta. Ilkka oli meidän valmennettavien saatavilla kaikkien taukojen aikanakin, eikä hän vetäytynyt takahuoneeseen. Hän antoi meille kaikkensa viikonlopun aikana, kuten hän itsekin totesi.

Minun tavoitteeni on siis olla virkeä, energinen ja onnellinen. Se, miten pääsen tavoitteeseeni on myös viikonlopun valmennuksen jälkeen selvillä. Tavoite mielessä eteenpäin siis. Silloin kun motivaationi lössähtää, löytyy minulta siihenkin nyt lista syitä, miksi tavoitteen tavoitteleminen on hyödyllistä/kannattavaa. Uskon, että palaan monta kertaa tämän vuoden aikana valmennusvihkooni. Kertaan vihkosta: mikä tavoitteeni on, miten pääsen siihen ja miksi haluan päästä tavoitteeseeni.

Ilkan metodit ovat ainakin minulle erittäin sopivia: helppoja ja yksinkertaisia. Kaikkea ei tarvitse myöskään kerralla muuttaa, vaan muutoksia tehdään pienin askelin, vähän kerrallaan. Olin lukenut jo ennen valmennusta osittain Ilkan Saa mitä haluat-kirjaa, mutta asiat eivät auenneet minulle täysin kirjan avulla, vaan vasta valmennus sai aikaan oikean tavoitteen, johon haluan päästä sekä muitakin oivalluksia elämästäni. Kirja kuitenkin toimii jatkossa hyvänä tukena tavoitteisiin päästessäni. Tämän yhden tavoitteen saavutettuani, asetan tietenkin uuden tavoitteen.

Oivalsin viikonlopun aikana myös sen, että minun itsetuntoni on ollut viime aikoina heikko ja rohkeuteni on ollut myös jäissä. En ole ollut pitkiin aikoihin se sama Satu, joka olen joskus ollut. Olen tuntenut itseni jollain tavoin lannistuneeksi ja huonoksi. Tätä asiaa lienee syytä tarkastella nyt enemmän, kun se nousi esiin: miksi näin on ja mitä asialle on tehtävissä. En halua tuntea itseäni tällaiseksi, olen mieluummin vahva ja rohkea! Minä myös osaan ja pystyn!

Valmennus oli siis kaikin puolin loistava ja voin vaan suositella sitä kaikille, jotka haluavat muutosta elämäänsä. Jokaisen pitäisi viettää välillä, jos ei nyt viikonloppua itselleen, niin ainakin hetki pohtien omaa elämäänsä ja omia tavoitteitansa elämänsä suhteen. Vaikka päivät valmennuksessa olivat pitkiä ja rankkoja, oli niissä sopivasti myös mukana yllätyksiä ja keveyttä. Ilkan huumori iskee minuun ja näköjään moneen muuhunkin, koska välillä koko sali raikui naurusta.

Viikonloppu valmennuksessa oli silmiä avaava ja pohdittavaa riittää pitkäksi aikaa. Oli melko hämmentävää tajuta, etten voikaan lähteä tavoittelemaan ammattillisia tavoitteitani vielä, ennen kuin saan lisää energiaa ja virkeyttä itseeni. Vaikka olen kehittänyt paljon henkistä hyvinvointiani ja tunnen olevani onnellinen suurimman osan aikaa, ei se vielä kuitenkaan riitä ja fyysisen hyvinvoinnin kehittäminen onkin minulla aivan alkutekijöissään. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa itsensä kehittämistä monipuolisesti ja uskon, että loppuvuodesta voin todeta olevani virkeä, energinen ja onnellinen, silloin on vasta aika asettaa ammatillisia tavoitteita.

-Satu-

Huom. Ei kaupallista yhteistyötä.

2 vastausta artikkeliin “Saa mitä haluat -valmennus”

  1. Kuulostaa ihanalta viikonlopulta! Olen katsonut joitakin Ilkka Koppelomäen videoita ja hän vaikuttaa kyllä ihan huipputyypiltä! Toivon, että pysyt energisenä, virkeänä ja onnellisena. 🥰

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s