Kun henkinen hyvinvointi ja henkisyys ärsyttävät

Tiedän, että on paljon sellaisia ihmisiä, joita ärsyttää suunnattomasti kaikki henkiseen hyvinvointiin, henkisyyteen ja positiivisuuteen liittyvät asiat. Monet heistä kokevat, että ne ovat täysin hölynpölyä ja jopa valheellista/epäaitoa. Ymmärrän ajatuksen valheellisuuden tunteesta, koska henkistä hyvinvointia ei välttämättä näe ihmisestä ulospäin, mutta sitä en ymmärrä, miksi omaa hyvää oloaan ei saisi näyttää ja olla siitä aidosti onnellinen. Henkisesti hyvinvoiva ihminenkään ei ole aina positiivinen, vaan myös hänelläkin on huonot hetkensä.

Ärsytyksen hetkellä kannattaa muistaa, että henkisesti hyvinvoivilla ja positiivisilla ihmisillä on usein takanaan rankkoja kokemuksia elämässään, joten hyvä olo ja positiivisuus eivät ole syntyneet itsestään. Rankat kokemukset ovat koetelleet ihmistä siten, että on ollut pakko mennä elämän edessä polvilleen ja alkaa rakentamaan elämää uudella tavalla, uusin ajatuksin ja uusista näkökulmista. Rankat kokemukset ovat jokaisella erilaisia. Pysähtymisen paikka voi olla esimerkiksi läheisen ihmisen kuolema, oma sairaus tai työssäuupuminen. Joskus jokin pienempikin asia voi pysäyttää ja laukaista henkisen kehittymisen tarpeen. Jokainen kokee asiat omalla tavallaan ja mikä toiselle on rankkaa, ei välttämättä ole sitä jonkun toisen mielestä. Kukaan ei voi määritellä toisen puolesta, mikä on kenellekin rankka tai pysäyttävä kokemus elämässä. Minulle itselleni elämäni suurin pysähtymisen hetki on ollut fibromyalgian puhkeaminen ja sen myötä henkinen kasvuni alkoi.

Monella on myös se väärä käsitys henkisesti hyvinvoivista ihmisistä, että heillä kaikki olisi aina hyvin ja mikään ei saa heitä ärsyyntymään. Väärin! Minä ainakin voin myöntää rehellisesti, että näin ei ole. Kyllä minua ärsyttää välillä kaikki. Sen olen kuitenkin huomannut oman henkisen kasvuni myötä, että minua ärsyttäviä asioita on nykyisin vähemmän kuin ennen ja suhtautumiseni negatiivisiin asioihin on muuttunut. Näen vaikeudet usein opettavana ja osaan analysoida tilanteita sekä asioita entistä paremmin. Pystyn myös erottamaan omat tunteeni muiden tunteista ja tuntemuksista erilleen. Osaan myös purkaa tunteitani ulos. Näin ollen negatiiviset tunteet ja asiat eivät jää vellomaan sisälleni pitkäksi aikaa kuten ennen.

Henkiseen hyvinvointiin ja varsinkin henkisyyteen liittyvät asiat saattavat olla myös pelottavia joidenkin ihmisten mielestä. Henkisyyteen liittyykin monia erilaisia vähän mystisiä asioita kuten enkeleitä, henkioppaita, uudelleensyntymistä, meditaatiota yms. Jokainen kuitenkin valitsee ne asiat, jotka itseä kiinnostavat ja mistä saa voimaa, lohtua sekä hyvää mieltä. Henkisen hyvinvoinnin ei välttämättä tarvitse olla sen kummempaa kuin oma sisäinen rauha ja onnellisuus, mutta usein siihen liittyy edellä mainittuja asioitakin. Sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä: kun saa hyvää oloa jostain, sitä haluaa vain lisää ja sitä myös etsii lisää erilaisista itseä kiinnostavista asioista. Huomaan ainakin itse, että varsinkin ongelmien keskellä, etsin lohtua monista erilaisista asioista kuten enkelikorteista tai vaikka meditaatiosta. Muistan itsekin, että minua pelottivat aikaisemmin monet henkisyyteen liittyvät asiat. En tiennyt niistä tarpeeksi, joten koin ne pelottavaksi ja enemmänkin negatiiviseksi asiaksi.

Joskus olen kuullut sanottavan, että henkisesti hyvinvoivat ihmiset tuputtavat henkistä hyvinvointia ja varsinkin henkisyyttä toisille väkisin. Varmaan se siltä voi joskus tuntuakin, vaikka kukaan ei pysty vaikuttamaan täysin toisen ihmisen sisäiseen onnellisuuteen. Onni on löydettävä itse omasta sisimmästään. Tiedän, että on ihmisiä, joita ärsyttää myös blogini ja tämäkin koetaan tuputtamisena. Haluan kuitenkin vain aidosti jakaa omia ajatuksiani ja kokemuksiani henkisestä kasvustani, enkä pakottaa ketään tekemään samoin asioita omassa elämässään kuten minä teen. Toivon kuitenkin sydämestäni asti, että ajatukseni ja kokemukseni tuovat hyvää mieltä ja saavat aikaan joitain pieniä ajattelutavan muutoksia kohti parempaa elämää ❤

-Satu-

2 vastausta artikkeliin “Kun henkinen hyvinvointi ja henkisyys ärsyttävät”

  1. On ihmisiä, jotka kadehtivat toisten onnea tai menestymistä, kompuroin itsekin sen asian kanssa joskus ihan tympääntymiseen asti. Yritän silloin palauttaa mieleeni erään vanhan viisauden: Älä kadehdi kenenkään onnea, et näe hänen salaista suruaan.
    He, jotka lukevat blogiasi tekevät sen ihan omasta, vapaasta tahdostaan, eikö niin? Jos kertomuksesi ärsyttävät heitä se on heidän asiansa, he itse valitsevat millä tavoin reagoivat kirjoituksiisi. Sehän voi olla merkki siitä että kirjoituksesi saavat jotakin aikaan ihmisten mielessä ja sisimmässä. Ehkäpä heidän sisäinen matkansa lähteekin siitä alkuun…
    Mielestäni olet rohkea ja rehellinen – moni ei pysty siihen, koska pelkää ihmisten reagointia. Anna arvostelun ja muunkin valua pois kuin vesi hanhen selästä, se syö vain voimavarojasi. Olen varma että kirjoituksesi ovat suureksi avuksi joillekin niin kuin minullekin.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s