Kiitollinen vuodesta 2019 ja innokkaana vuoteen 2020

Vuosi 2019 on loppumaisillaan, joten on aika miettiä hetki kulunutta vuotta ja kääntää sitten katseet vuoteen 2020. Oletko sinä jo pysähtynyt hetkiseksi pohtimaan kulunutta vuotta ja asettanut tavoitteita tulevalle vuodelle?

Kiitos kaikki ihanat seuraajani vuodesta 2019!

Näin vuoden lopussa on hyvä hiljentyä hetkeksi miettimään, mitä kaikkea kuluvan vuoden aikana on tapahtunut: mistä asioista on kiitollinen, mitä vastoinkäymisistä on mahdollisesti oppinut ja onko vastoinkäymisistä syntynyt myös jotain hyvääkin kenties. Minä tein kiitollisuuden mind mapin vuonna 2019 tapahtuneista asioista. Jos kiitollisuuden/onnellisuuden mind map ei ole käsitteenä tuttu sinulle, pääset tästä aiempaan blogitekstiini lukemaan lisää siitä.

Tämän lisäksi mietin myös muutamia omia tavoitteitani ja unelmiani vuodelle 2020. Vielä en ole tehnyt ensi vuodelle unelmakarttaa, mutta senkin aion vielä tehdä. Pyydän mukaan pari ystävääni ja teemme yhdessä omat karttamme. Uskon, että yhteinen unelmakarttahetki tulee herättämään hyviä keskusteluja ystävien kanssa ja yhteinen tekeminen on aina mukavaa.

Minun vuoteni 2019

Minun vuosi 2019 on ollut hyvä, mutta myös melko rankka. Kaikesta rankkuudesta huolimatta, olen kuitenkin enimmäkseen kiitollinen siitä kaikesta, mitä olen saanut vuoden aikana kokea. Olen saanut hyvän työpaikan, ihanat työkaverit ja mukavat työtehtävät, vaikkakin välillä on ollut rankkaa opetella uusia työtehtäviä. Toinen lapsistani on siirtynyt uuteen kouluun ja pärjännyt siellä hyvin, kun taas toinen lapsistani on jatkanut menestyksekkäästi toista vuotta opiskeluja toisella paikkakunnalla. Fibromyalgiani on pysynyt melko hyvin kurissa joitakin lyhyitä kipukausia lukuunottamatta. Olen oppinut paljon lisää itsestäni tämän vuoden aikana. Olen myös käynyt erittäin hyviä sekä antoisia keskusteluja parhaan ystäväni kanssa, muutoinkin tunnen, että ystävyyssuhteet ovat siirtyneet uudelle tasolle oman henkisen kehitykseni myötä. Olen saanut lisäksi osallistua moniin loistaviin tapahtumiin ja luentoihin, jotka ovat vain vahvistaneet henkistä kasvuani. Mieleenpainuvin ja mahtavin kokemukseni, mutta samalla myös kaikkein jännittävin tapahtuma oli Hiljaisuuden retriitti, josta pääset lukemaan tarkemmin aiemmasta blogitekstistäni. Yin jooga ja meditaatio ovat tulleet vuoden aikana myös pysyväksi sekä säännölliseksi osaksi arkeani, vaikka alkuun epäröinkin aloittaa joogaamista.

Rankaksi vuoden ovat tehneet kahden läheisen ihmisen vakavat sairastumiset ja pelko heidän menettämisestään. Onneksi kuitenkin molempien tilanne on nyt todella hyvä ja yhteiset hetket heidän kanssaan jatkuvat. Näistäkin ikävistä asioista sain muistutusta taas siitä, että elämää on elettävä, koska ikinä ei voi tietää, milloin se päättyy tai tapahtuu jotakin ikävää ja yllättävää. Perhettämme kohtasi myös yhtäkkinen yllättävä työttömyys yt-neuvotteluiden päätteeksi. Huoli taloudellisesta tilanteesta iski päälle voimakkaasti. Pahin pelko pärjäämisestä on onneksi nyt väistynyt ja tiedän, että jotenkin asiat järjestyvät ja selviämme.

Minun vuoteni 2020

Kuopio here we come! Vuosi 2020 tulee olemaan perheellemme suuri muutosten vuosi. Olemme asuneet nyt Savonlinnassa 20 vuotta, mutta jossain vaiheessa ensi vuoden aikana tulemme muuttamaan Kuopioon koko perhe. Meillä ei ole vielä yhtään mitään tietoa siitä, missä tulemme asumaan ja tulemmeko saamaan töitä sieltä, mutta Kuopio asuinkaupunkina on ollut haaveenamme jo kauan ja nyt on oikea aika toteuttaa haaveemme. Ajatus muutosta innostaa, kutittaa vatsanpohjassa ja saa välillä aikaan pelkoakin, mutta pelko ja jännitys ovat luonnollisia tunteita suurten muutosten äärellä. Uskon, että kaikki järjestyy. Jos ei heti, niin kuitenkin jossain vaiheessa. Ystäviä Savonlinnassa tulee varmasti ikävä, mutta välimatka ei ole esteenä. Nykytekniikalla yhteydenpito on onneksi helppoa ja oikea ystävyys ei tunne välimatkoja ❤

Suuren muutoksen lisäksi ensi vuonna on luvassa myös pienempiä unelmia, haaveita ja tavoitteita. Jo heti tammikuussa osallistun Ilkka Koppelomäen: Saa mitä haluat -viikonloppuvalmennukseen. Uskon, että viikonlopusta tulee aivan huikea! Minulla on ammatillisia haaveita ja unelmia, joihin tulen varmasti saamaan valmennuksen aikana vahvistusta, kenties vinkkejäkin, miten edetä ja päästä ottamaan ensimmäisiä askeleita haluamaani suuntaan.

Vuoden 2020 aikana aion jatkaa oman itseni kehittämistä edelleen ja syventää meditaatio-osaamistani. Olen saanut nyt hyvän pohjan meditoimiseen ja muutamia huikeita kokemuksia, mitä meditaatio parhaimmillaan on. Niitä toivon saavani ensi vuonna lisää. Yin-joogaa toivon pääseväni harjoittamaan ohjatusti Kuopiossa, ettei aina tarvitse yksin kotona joogata. Ystäväni vinkkasi myös muutama päivä sitten, että Hiljaisuuden retriitti on ensi syksynä taas ja molemmat olimme heti sitä mieltä, että sinne uudelleen.

Minun vuoteni 2020 tulee siis jatkumaan muuttoa lukuunottamatta hyvin samankaltaisena kuin tämäkin vuosi. Tietysti mukaan mahtuu myös yllättäviä asioitakin, toivottavasti enemmän positiivisia kuin negatiivisia.

Mitä sinun vuoteesi 2020 kuuluu tällä hetkellä?

-Satu-

Ai niin… Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä. Blogin osalta olen saanut aivan mahtavia uutisia ensi vuodelle! Pääsin Viisas Elämä-kirjalähettilääksi, joten hyvät seuraajani: pääsette ensi vuonna tutustumaan blogissani joka kuukausi yhteen Viisas Elämä -sarjan kirjaan. Olen aivan innoissani tästä mahdollisuudesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s