Elämäntapavalmennukset -miten valita hyvä valmentaja

Nykyisin tarjotaan paljon erilaisia elämäntaito- ja tapavalmennuksia eli ns. life coachien palveluja. Jonkun mielestä nämä ovat aivan turhia palveluita ja toisille taas hyvinkin tärkeitä. Pakkohan se oli minunkin kokeilla. Tässä blogitekstissä minun vinkkini valmentajan valitsemiseen.

Useassa paikassa tarjotaan erilaisia elämään liittyviä valmennuksia ja valmentajia löytyy joka lähtöön. Mikäli on päättänyt tällaiseen valmennukseen lähteä mukaan, voi olla hyvin vaikea löytää itselleen sopiva valmentaja. Minulla kävi tuuri ja löysin kerralla hyvän valmentajan, jonka kanssa kaikki on sujunut erittäin hyvin ja olen saanut juuri niihin asioihin apua, joihin kaipasinkin.

Valmentajan valitseminen

Minun tärkein vinkkini valmentajan valitsemiseen on se, että tutustuu valmentajaan ammatillisten pätevyyksien lisäksi myös ihmisenä. Kurkkaa hänen mahdolliset henkilökohtaiset Facebook- ja Instagram-tilit, laita hänelle etukäteen sähköpostia tai soita ja tunnustele, onko hän sellainen valmentaja, joka sinulle sopii. Jääkö sinulle hyvä fiilis hänestä ja synkkaako teillä yhteen. Valmentajat ilmoittavat yleensä omilla nettisivuillaan oman koulutuksensa. Varsinkin pidempää valmennussarjaa varten, olisi hyvä tutustua myös, millainen hänen koulutuksensa on ollut: vastaako se sitä, mitä sinä haet valmennuksella elämääsi. Valmentajan valitsemisessa on lisäksi mietittävä, haluatko valmennuksen kasvokkain vai etänä esim. skypen avulla. Onneksi nykymaailman tekniikka on sellaista, että valmennus onnistuu melkein missä ja milloin vain.

Kuten jo aiemmin mainitsinkin, ennen valmennusta myös sinun itsesi on tutustuttava tarkemmin itseesi. Mitä sinä haluat valmennukselta? Onko se työhön, parisuhteeseen, muihin ihmissuhteisiin tai muuten omaan hyvinvointiin liittyvää avuntarvetta? Tai kenties jotain muuta? Mikä on oma tavoitteesi?

Valmennuksen aikana

Valmennuksessa on yleensä tarkoituksena se, että valmentaja ohjaa sinua sinun haluamaasi suuntaan. Hän ei tuo kuitenkaan sinulle valmiita vastauksia, vaan vastaukset sinä löydät aivan itse, joko itsestäsi tai eri tietolähteistä. Valmentaja antaa valmennettavan oivaltaa itse asioita.

Hyvä valmentaja kartoittaa alkuun hyvin sinun omat tarpeesi ja tavoitteesi sekä lähtee viemään valmennusta sinun haluamaasi suuntaan. Hän myös esittelee itsensä ja kertoo itsestään, silloin tiedät kenen kanssa käyt läpi tätä yhteistä valmennusmatkaa ja se myös saa toivon mukaan luottamaan valmentajaasi. Ilman luottamusta ei valmennussuhde pääse kehittymään täyteen voimaansa ja valmennuksen anti saattaa jäädä vähäiseksi. Silloin kun luotat valmentajaasi täysin, syntyy parhaita tuloksia.

Hyvä valmentaja on positiivinen ja osaa hyvällä tavalla ”kaivaa” sinusta esiin sinun omat vahvuutesi. Hän voi kertoa avuksi erilaisia esimerkkejä omasta elämästään. Valmentajan on tärkeää myös kysyä kesken valmennuksen sinulta, ollaanko menossa oikeaan suuntaan ja tarvittaessa pystyä muuttamaan suuntaa oikeaan. Sinun on toki myös oltava rohkea kertomaan, mikäli suunta on väärä. Valmennukset ovat sen verran hinnakkaita, joten niistä on saatava jotain muutakin itselle, kuin vain pelkkä tyhjä lompakko.

Ole itse valmennuksessa rohkea ja avoimin mielin mukana. Älä tyrmää heti kaikkea. Muista myös kertoa omista peloistasi ja epävarmuuksistasi, valmentajalla on varmasti vinkkejä niihinkin tilanteisiin. Tee annetut tehtävät huolella ja sitoudu usean kerran valmennukseen. Yksi valmennuskerta on aivan liian vähän.

Usein valmennukset päättyvät juuri tasan siihen kohtaan, kun on saatu selville tavoite ja miten siihen päästään. Valmennuksen jälkihoito on myös yhtä tärkeää. Sovi valmentajan kanssa vielä yhdestä valmennuskerrasta joko puolen vuoden tai vuoden päähän. Silloin voitte käydä yhdessä vielä tilannetta läpi: mikä onnistui ja mitä olisi voinut tehdä toisin sekä ennen kaikkea pääsitkö tavoitteeseesi. Tämä jälkihoitovalmennuskerta motivoi myös sinua pääsemään tavoitteeseesi ja tämän avulla valmentajakin saa itselleen lisää oppia omaan työhönsä.

Minun oma valmentajani on ollut todella loistava tyyppi, hyvin paljon samankaltainen kuin minä itse, joten meidän on ollut helppo työskennellä yhdessä. Hän on saanut esille minun vahvuuteni ja vain vahvistanut sitä, mitä haluan tulevaisuudeltani. Hänen avullaan olen nyt löytänyt oikeat polut, millä pääsen tavoitteeseeni. Valmennusprosessin aikana minulla on ollut suuriakin pelko- ja epävarmuustiloja ja olen myös yhden tulevaisuuteen tähtäävän mahdollisuuden hylännytkin. Mahdollisuus oli tässä vaiheessa vielä liian suuri riski. Valmentajani on auttanut minua näissä peloissa myös ja oloni onkin nyt kevyempi. Valmennukseni päättyy tulevalla viikolla ja en tiedä, miten selviän seuraavista viikoista ilman valmentajaani. Ehkä hänellä kuitenkin on siihenkin antaa neuvoja ja ohjeita.

Kiitos valmentajani Ellu, olet ollut suurena tukena ja apuna minulle matkallani uuteen tulevaisuuteeni. ❤

2 vastausta artikkeliin “Elämäntapavalmennukset -miten valita hyvä valmentaja”

  1. Omien vahvuuksiensa näkeminen saattaa usein olla vaikeaa, mutta ulkopuolisen henkilön avulla saa itse lähteä niitä pohtimaan. Toinen, ehkä vähän syrjään jäänyt juttu on että omat heikkoudet saattavatkin olla vain asian kääntöpuoli – esimerkiksi jos on kovin pikkutarkka (tai jotakin muuta melkein negatiivista) niin sehän saattaa olla juuri se ominaisuus mitä tarvitaan johonkin tiettyyn työhön/tehtävään.
    Jään mielenkiinnolla kuulemaan miten valmennuksesi etenee. Mutkat matkassa saattavat olla juuri ne apuvälineet tai opettajat joita kulloinkin tarvitsee – sivupoluiltakin saattaa löytää mitä ihmeellisimpiä asioita tai henkilöitä (eläimet mukaanluettuina) joiden avulla saa kokea jotakin uutta ja kehittävää.

    Olemme kuin tutkimusmatkailijoita. 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s