OM Chantingia kokeilemassa

Mikä on OM Chanting ja mitä ihmettä tuo sanahirviö pitää oikein sisällään? Kävin muutama viikko sitten kokeilemassa OM Chantingia ja olen iloinen, että löysin sen.

Olin jo aiemmin huomannut Facebookista, että Savonlinnassakin on mahdollisuus harjoittaa OM Chantingia ja olin silloin myös tutustunut OM Chantingin nettisivujen kautta aiheeseen, mutta minulle ei kuitenkaan oikein kunnolla selvinnyt, mitä se loppujen lopuksi on. Kun Facebookissa tuli taas eteeni ilmoitus OM Chantingista, niin päätin, että nyt selvitän, mistä tässä on kyse. Laitoin samantien ystävälleni viestiä ja niin olimme jo samana iltana mukana OM Chanting-harjoituksessa.

Oli perjantai-ilta ja usein perjantaisin työviikon jälkeen, virta voi olla vähissä, mutta nyt olin täynnä uuden kokeilemisen intoa ja odotusta. Kun astuin sisään tilaan, mietin, että olemmekohan me ystäväni kanssa ainoat osallistujat, mutta ilokseni sain todeta, että paikalle oli tullut muitakin rohkeita ja ihania ihmisiä. Osa oli jo vanhoja konkareita, mutta joukossa oli myös meidän lisäksemme ainakin yksi ensikertalainen. Tunnelma, kanssaihmiset ja ohjaaja olivat kaikki hyvin vastaanottavaisia, joten oli helppo mennä mukaan.

Ennen harjoitusta ohjaaja kertoi OM Chantingin synnystä, sen hyvää tekevistä vaikutuksista itseen sekä ympäristöön ja tietenkin ohjeistusta harjoitukseen. Kun tajusin, että lausun/laulan OM koko 45 minuutin harjoituksen ajan muiden mukana, mietin, että olen ihan hullu, kun läksin tälläiseen mukaan ja mahtaa tulla pitkät kolme varttia. Istuimme kahdessa eri sisäkkäin olevassa ringissä ja vartin välein vaihdoimme paikkaa siten, että kaikki saivat olla keskiringissä, koska siinä värähtelyt tuntuvat voimakkaammilta. Ringin keskellä oli laatikko, johon jokainen oli saanut kirjoittaa ihmisiä, joille toivoi parannusta ja kaikkea hyvää.

Alkuun tuntui hyvin nololta ja myöskin vaikealta käydä lausumaan/laulamaan OM. Oma ääni oli vieras ja ruma. Onneksi välillä sai olla myös halutessaan hiljaa ja kuunnella toisten ääntelyä. Alkukankeuden jälkeen huomasin, että meidän kaikkien tekemät äänet ja värähtelyt olivat hyvin kaunista kuunneltavaa sekä rentouttavaa. Ajatukset karkasivat pois mielestä ja mieli pääsi tyhjenemään. Jossain vaiheessa tuli sellainen olo, etten voinut uskoa ollenkaan äänten ja värähtelyjen tulevan meistä ihmisistä. Ajattelin jo, että jossain on varmaan joku äänimalja tai vähintään nauha, josta ääntä tulee. En tiedä, mitä tapahtui, mutta aika meni tosi nopeasti ja olo tuntui hetki hetkeltä paljon voimallisemmalta. Harjoituksen jälkeen olisin voinut vaikka siirtää vuoria. Myös jonkinlainen sisäinen rauha valtasi samalla mieleni. Jokainen kokee varmasti hyvin eri lailla harjoituksen vaikutukset itsessään, mutta minulle se oli lähinnä voimaannuttava kokemus.

Olo harjoituksen jälkeen oli siis erittäin miellyttävä, joten aion kokeilla OM Chantingia uudelleen. Viime viikonloppuna Savonlinnassa olisi ollut mahdollista tehdä harjoitusta ulkoilmassa, mutta siihen en valitettavasti päässyt mukaan, koska olin reissussa. Toivon kuitenkin, että mahdollisuus ulkoilma OM Chantingiin avautuu minullekin jossain vaiheessa. Uskon myös, että harjoitus on sitä parempi, mitä enemmän ihmisiä on mukana. Kuitenkin jo muutamalla ihmisellä saa paljon värähtelyä aikaan. Tämän tarkemmin en osaa kokemuksestani kertoa, koska en tiedä, mitä loppujen lopuksi sisälläni tapahtui. Pääasia, että mieli oli tyyni, olo voimallinen ja tunsin mieletöntä rakkautta harjoituksen jälkeen. Suosittelen kokeilemaan ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s