Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Kiitollisuus

Mistä asioista sinä olet kiitollinen elämässäsi? Oletko pitänyt joskus kiitollisuuspäiväkirjaa?

Kiitollisuus on yksi positiivista tunteista, mutta sitä tulee ehkä harvemmin ajateltua tietoisesti. Tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitokselta toteaa Verkkolehti Työpisteen nettisivuilla kiitollisuuden olevan tässä ja nyt elämistä, sen huomaamista ja arvostamista, mikä elämässä on hyvää. Hän jatkaa myös, että kiitollisuus on mielensähyvittäjän polttoainetta ja sillä on vahva yhteys hyvinvointiin sekä onnellisuuteen. Olen täysin samaa mieltä hänen kanssaan ja siksi olenkin alkanut miettimään asioita, joista olen kiitollinen. Välillä kirjaan asioita paperille ja välillä mietin vain mielessäni. En tee sitä joka päivä, mutta kaksi-kolme kertaa viikossa kuitenkin. Voisitko sinäkin kokeilla?

Alkuun kiitollisuutta tuottavia asioita oli melko vaikea miettiä. Aloin miettimään liian suuria asioita, koska loppujen lopuksi olenkin kiitollinen melko pienistä ja itsestäänselvistä arjen asioista: lapsistani, koiristani, puolisostani, auringosta, luonnosta, keskustelusta ystävän kanssa, onnistuneesta meditaatiohetkestä, teatteriesityksestä, hyvästä kirjasta yms. Vaikka asiat ovat hyvin itsestäänselviä, tuottaa niiden ajatteleminen minulle iloa ja onnea. Itse saan asioita miettiessäni jo heti aikaan hyvän fiiliksen, mutta välttämättä aina ei niin käy. Ei riitä, että miettii vaan, mistä on kiitollinen. Täytyy saada tunne mukaan. On mietittävä konkreettisten asioiden lisäksi tunnetta. Tunteen voi saada esille miettimällä asioita hieman syvemmin, kuin pelkästään luettelemalla asioita. Esimerkkinä tästä vaikka lapset. Mietin heidän ilmeitään, eleitään ja kaikkia ihania hetkiä, joita olen heidän kanssaan viettänyt. Se levittää ilon, rakkauden ja kiitollisuuden sisälleni.

Alussa pidin kiitollisuuspäiväkirjaa usein iltaisin nukkumaan käydessä, mutta nyt olen siirtynyt miettimään asioita aamuisin. Aamun hyvä mieli kantaa pitkälle päivään, eikä häviä, kuten illalla nukahtaessani se hävisi yöllä unien myötä. Luonnossa liikuessani, tunnen yleensä suurta kiitollisuutta aina. Luonnon kauneus häikäisee ja saa pohtimaan muitakin kiitollisuutta tuottavia asioita. Löydän usein itseni istumasta joltain kalliolta miettien asioita, joista olen kiitollinen. Huomaan myös miettiväni kiitollisuutta tuovia asioita silloin, kun jokin on huonosti elämässäni. Se helpottaa oloani ja nopeuttaa saamaan itseni taas nopeammin jaloilleen. Kokeile ihmeessä, auttaisiko se sinuakin.

Jos haluat kirjoittaa kiitollisuutta tuottavia asioita ylös, kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen on todella helppoa. Voit ostaa kirjakaupasta vaikka valmiin kiitollisuuspäiväkirjan, jossa on jokaiselle päivälle tila, johon voit luetella kiitollisuutta tuottavia asioita. Alkuun voit keksiä vaikka vain yhden asian päivässä. Pian huomaat varmasti, että asioita alkaa löytyä enemmän. Ja muista myös se tunne, jää siis hetkeksi pohtimaan syvällisemmin asioita. Onni löytyy pienistä asioista!


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: