Joogafestival

Eilinen meni joogafestareilla vieraillessa ja se olikin aivan mahtava päivä! Tunnelma festareilla oli hyvä ja kaikki kohtaamiset (yhtä lukuunottamatta) lämminhenkisiä. Festivaalit pidettiin Helsingin Kaapelitehtaalla ja paikkavalinta oli mielestäni loistava. Tilat soveltuivat hyvin tarkoitukseensa ja näytteilleasettajien lisäksi ohjelmassa oli lukuisia erilaisia luentoja sekä tunteja.

Me ystäväni kanssa osallistuimme ensimmäisenä Raija ja Jouko Kivimetsän Virtaa ja elinvoimaa villiyrteistä -luennolle. Raija ja Jouko kertoivat omaan innostavaan tapaansa yleisimmistä ja helposti löydettävistä yrteistä/kasveista, niiden hyvää oloa lisäävistä ominaisuuksista ja ennen kaikkea uusista käyttötarkoituksista. Oma mielikuvitukseni on aiemmin riittänyt vain yrttiteen valmistukseen, mutta nyt löytyi monia muitakin keinoja käyttää yrttejä, kuten vaikka salaatin seassa, suolaisessa piirakassa, pizzassa ja smoothiessa. Keväällä ensimmäisenä aion paistaa voikukkanuppuja voin kanssa pannulla ja siihen ripaus suolaa, nam! Sylki valuu jo pelkästä ajatuksesta, vaikka en edes tiedä miltä ne maistuvat. Hortoilu onkin minulle melko uutta, mutta Raija ja Jouko saivat innostettua minuakin kokeilemaan enemmän. En uskalla keräillä, mitä kasveja hyvänsä, vaan ainoastaan muutamia kasveja, jotka varmasti tunnistan. Luennolla painotettiinkin sitä, että on käytävä joko kurssi kasvien tunnistamiseksi tai aloitettava kokeneen kasvituntijan kanssa, koska osa kasveista on tappavan myrkyllisiä meillä Suomessakin. Onnekseni ystäväni on jo melko hyvä tunnistamaan kasveja/yrttejä, joten hänen mukanaan pääsen keräämään kesällä. Viimeaikaisin villiyrttikokeiluni oli siankärsämötee, jolla yritin torjua flunssaa ja vähentää verenvuotoa. Flunssan sain ainakin torjuttua, mutta verenvuodosta oli vaikea sanoa, loppuiko muutoin vai siankärsämön vaikutuksesta. Kerron lisää hortoilustani keväämmällä, kun pääsen siinä vauhtiin.

Valitsimme festareilla yhden tunnin, jolle halusimme osallistua ja se oli Kylli Kukkin pitämä chakratanssi. Oma kuvitelmani oli, että tanssimme rauhallisia tansseja lempeästi ja rauhallisen musiikin tahdissa. Te, jotka tiedätte Kyllin, arvaatte varmaan, ettei näin ollut. Tunti oli kaikkea muuta. Tunnilla sai päästellä höyryjä ulos ja liikkua hikipäässä. Jälkeenpäin tajusin, että se oli juuri sitä, mitä sillä hetkellä tarvitsin. Ja tarvitsen sitä myös normaalissa arjessani myös. Aivan liian vähän päästämme huonoja energioita ulos sisältämme. Välillä on hyvä itkeä, huutaa, nyrkkeillä, takoa maata jaloillaan ja päästää kaikki ulos, kuten pieni lapsi. Milloin sinä olet viimeksi päästellyt kaikki pahat energiat ulos? Tunsitko, miten hyvä olo siitä tuli silloin? Kyllin sanojen mukaan on parempi päästellä hetki höyryjä ulos, kuin olla koko ajan kireä. Olen täysin samaa mieltä tästä.

Harmitti, ettemme ennättäneet osallistua kuin yhdelle luennolle ja tunnille. Valikoima oli tosiaan laaja ja mielenkiintoisia tunteja jäi kokematta. Halusimme kuitenkin myös kierrellä katsomassa, mitä näytteilleasettajilla oli tarjolla. Ostettavaa olisi ollut paljon aina joogatarvikkeista yrtteihin, mutta kaikkein antoisinta mielestäni olivat keskustelut näytteilleasettajien kanssa. Opin paljon uutta joogan ja meditaation saralta sekä sain hyviä vinkkejä, miten parantaa omaa hyvinvointiani entistä enemmän. Maistelin ja kokeilin myös monia tuotteita, joita varmasti tulen ostamaan jatkossa netin kautta. Meillä Savonlinnassa ei ole saatavilla kaikkia niitä ihanuuksia, joihin sain tutustua festareilla. Savonlinnan jooga- ja meditaatiotarjonta on myös suppeaa, joten jatkossakin harjoittelen yksin kotona. Festareilla oli kuitenkin ilo huomata, että samanhenkisiä ihmisiä on paljon ja tarjontaa erilaisista mahdollisuuksista on runsaasti pääkaupunkiseudulla. Seuraavaksi haaveena olisikin päästä vaikka viikonlopun jooga- tai meditaatioretriittiin.

Päivä oli hyvin voimaannuttava ja väsymyksestä huolimatta, hyvä olo jatkuu vielä tänäänkin. Ensi vuonna ehdottomasti kaksi päivää tätä hyvinvointia ja energiaa.

2 vastausta artikkeliin “Joogafestival”

  1. Joogafestarit olivat ehdottomasti positiivinen yllätys myös minulle! Chakratanssi kuulostaa kokeilemisen arvoiselta 😍 mukava huomata, miten samankaltaisia ajatuksia meillä on hyvinvointiin liittyen!

    Liked by 1 henkilö

    1. Ensi vuonna uudelleen siis 👍. Suosittelen kokeilemaan sitä chakratanssia mikäli se kuuluu ensi vuonnakin ohjelmaan 😍. Ja onhan siellä vaikka mitä ihania tunteja ❤. Ihana kuulla, että meillä on samankaltaisia ajatuksia. Luen vielä ajan kanssa sinun blogiasi ❤. Ihanaa kevättä 😍.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s