Sisäinen ääni

Sisäinen ääni, joka ohjaa ajatuksiamme ja tekojamme, voi olla useimmiten se tutumpi, negatiivinen ääni, joka kyseenalaistaa ja tuomitsee tekojamme. Onneksi sisältämme löytyy kuitenkin myös positiivinen ääni, joka tahtoo meille hyvää. Usein positiivista ääntä joutuu kaivelemaan jonkin verran enemmän ja kuuntelemaan tarkemmin. Kun positiiviselle sisäiselle äänelle antaa mahdollisuuden tulla kuulluksi, elämä tulee varmasti muuttumaan parempaan suuntaan.


Aloitetaan negatiivisesta äänestä, sitä voinee kutsua myös egoksi. Se huutelee pääsi sisällä ensimmäisenä ja sen puheet ovat yleensä negatiivisia. Se saa sinut pelkäämään ja jättämään tekemättä monia asioita. Se huutelee ikäviä lauseita, mitä olet joskus elämässäsi kuullut sanottavan sinulle tai mitä olet egosi kanssa yhdessä omassa päässäsi kehittänyt: Olet huono äiti, olet lihava, olet ruma jne. Mitä enemmän sitä kuuntelet, sen enemmän se valtaa ajatuksiasi ja pääsee valtaansa. Annatko sen hallita omia ajatuksiasi ja tekojasi? Vai haluatko sinä itse hallita omaa negatiivista ääntäsi ja antaa enemmän tilaa positiivisille äänille? Sen päätät vain sinä itse. Kun olet tehnyt päätöksen, voit alkaa toimimaan sen eteen. Kuten aiemminkin olen sanonut, omia toimintamalleja ei hetkessä muuteta, vaan ne vaativat aikaa ja harjoittelua, joten ole kärsivällinen.


Mikäli annat mahdollisuuden positiivisuudelle, positiivinen ääni sisällämme tuo elämäämme esimerkiksi iloa, rakkautta, kiitollisuutta ja lempeyttä toisiamme sekä itseä kohtaan. Oletko valmis vastaanottamaan näitä ihania asioita elämääsi?

Miten omaa sisäistä positiivista ääntä voi herätellä?

Jokaisella on varmasti omat metodinsa, millä positiivista ääntä sisällänsä saa kuuluviin, mutta tässä kerron omista keinoistani, joilla olen saanut vähän jo heräteltyä positiivista ääntäni. Matkani positiivisuuteen on kuitenkin vielä hyvin alussa ja tulee kestämään koko loppuikäni. Välillä minullakin pääsee negatiivinen ääni päässäni valloilleen ja se on aivan ymmärrettävää.

Itselläni kaikki lähti käyntiin mindfulnessista. Siitä miten aloin tuntemaan omaa kehoani ja sen tuntemuksia. Samalla aloin myös tutustua omaan mieleeni ja kuinka se vaikuttaa kehooni. Hyvin pian aloin huomaamaan, mitkä asiat saivat mieleni rauhoittumaan ja negatiivisuutta pois ajatuksistani. Samalla kun negatiivisuus alkoi poistua mielestäni, uusia ihania positiivisia asioita ja ääniä alkoi tulvia enemmän mieleeni. Mitä enemmän tunnen itseäni ja kehoani sekä uskallan luottaa itseeni ja olla läsnä tilanteissa, sitä enemmän sisäinen positiivinen ääneni puhuu minulle. 

Listaan tähän muutamia asioita, joiden olen huomannut auttavan minua sisäisen positiivisen äänen löytymisessä ja vahvistavan positiivisuuttani:

           1) Luonnossa liikkuminen, luonnon äänien kuunteleminen ja

               luonnon valokuvaaminen. 

           2) Musiikin kuunteleminen, konsertit ja keikat.

           3) Ystävien tapaaminen ja hyvät keskustelut.

           4) Mindfulness, meditaatio, jooga ja kävelylenkit. 

           5) Puhelimen tai netin sulkeminen.

           6) EI:n sanominen silloin, kun en oikeasti halua tehdä jotain.

           7) Energiaa vievien ihmisten poistaminen elämästä.

           8) Kehon ja mielen kuunteleminen.

           9) Positiivisten asioiden kirjoittaminen paperille.

Kuten huomaat, asiat, ovat hyvin tavallisia, mutta arjen kiireessä ja varsinkin surullisella mielellä, ne unohtuvat. Välillä ollessani apealla mielellä, mietin jonkun asian listalta ja pakotan itseni tekemään sen. Alkuun kaikki on yhtä pakkopullaa ja väkinäistä, mutta mieli tulee sieltä perässä ja kohta onkin jo aivan hyvä mieli. Kokeile, jos et usko!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s